Anaokulu Çantası Hazırlama ve Öneriler

Anaokulu Çantası Hazırlama ve Öneriler

Her ebeveyn için küçük çocuklarının okula başlayacak olması oldukça önemli bir adımdır. Doğduğundan beri evde, sizin yanınızda olan küçük çocuklarınızı okula göndermek ve gün boyu öğretmenlere emanet etmek size oldukça zor gelebilir. Ancak unutmayın ki okul onların hayatında bambaşka bir başlangıçtır. Anaokulu küçük çocukların yıllarca sürecek okul hayatının ilk adımıdır. Anaokulunda minikler gün boyu onları mutlu edecek ve aynı zamanda geliştirecek aktiviteler, etkinlikler yapıp oyunlar oynarlar.

Yaşıtları ile vakit geçirmek ve alanında uzman eğitmenler ile aktiviteler yapmak küçük çocukların gelişimi için oldukça önemlidir. Bilişsel ve motor gelişimlerini destekleyecek olan etkinlikler de çocuklar için çok faydalıdır. Peki çocuklar ilk defa uzun süreli olarak evden uzak kalacakları okullarına giderken yanlarında bulunması gerekenler nelerdir?

Çocuk okula gittiğinde uzun bir süre alıştığı ortamdan uzak kalır ve bu süre zarfında çeşitli ihtiyaçları olabilir. Bu nedenle çocuğunuzun gün içerisindeki ihtiyaçlarını karşılayacak bir anaokulu çantası hazırlamanız gerekir. Her çocuğun ihtiyacı farklı olabilir. Ancak pek çok ihtiyaç ortaktır. Siz de bazı detayları göz önünde bulundurarak çocuğunuzun ihtiyaçlarına uygun bir anaokulu çantası hazırlayabilirsiniz.

Anaokulu Çantalarının Olmazsa Olmazları: Oyuncaklar  

Çocukların dünyası oyunlar ve oyuncaklar üzerine kuruludur. Bir çocuğun işi oyun oynamaktır. Çünkü çocuk dünyayı oyun oynayarak keşfeder. Yani aslında çocuk sevinçlerini, üzüntülerini, korkularını ve daha pek çok duygusunu oyunlar ile tekrar ederek öğrenirler. Bu nedenle çocuğun sahip olduğu oyuncaklar onun için çok önemlidir.

Her çocuğun çok sevdiği ve ona iyi hissettiren belirli oyuncakları bulunur. Tabii ki her oyuncak çocuklar için önemli olabilir ancak bazı oyuncaklar vardır ki çocuğunuza güvenli bir yerde olduğunu hissettirebilir. Bu nedenle anaokuluna giden küçük bir çocuğun çantasına çok sevdiği oyuncaklarını koymak sizden uzak kaldığında ona kendini daha iyi hissettirebilir.

Çocuğunuz okulda evi özlediğinde ya da canı sıkıldığında bu oyuncağı ile oynayarak mutlu olabilir. Elbette oyuncakları okula göndermeden önce çocuğunuzdan sorumlu öğretmene okula oyuncak gönderip gönderemeyeceğinizi danışmanız daha doğru olabilir. Öğretmenden onay aldıktan sonra çocuğunuza da hangi oyuncağını götürmek istediğini sorarak oyuncağı belirleyebilirsiniz. Bu konuda çocuğun onayını almak onun öz güvenini arttıracaktır.

Olası Kazalar için Yedek Kıyafetler

Anaokulunda çok sayıda küçük çocuk bir arada oyunlar oynar, etkinlikler yapar. Ayrıca bazı okullarda bina dışı etkinlikler de bulunur. Bu nedenle oyun oynarken kirlenmek çok doğaldır. Oyun oynarken, resim yaparken, yemek yerken herhangi bir anda çocuğunuzun üstü kirlenebilir. Ya da oyun oynarken çocuğunuz çok fazla terleyebilir. Bu şekilde gün boyu kalması çocuğunuzu hasta edecek bir durum olabilir.

Bu durumlarda çocuğunuzun anaokulu çantasına koyduğunuz çocuk tişörtleri öğretmeni tarafından çocuğunuzun üstünü değiştirmek adına kullanılabilir. Kısacası çocuğunuzun gün içerisinde yaşayabileceği olası durumlar için çantasında yedek kıyafet bulundurmanız hayat kurtarıcı bir detay olabilir.

Çocuğunuzun ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde anaokulu çantasına Le Mabelle ikili takım, pantolon, sweatshirt gibi ürünler koyabilirsiniz. Ayrıca bazı kreşlerde uyku saatlerinde çocukların üstleri değiştirilebilir. Bunun için de pijama ürünlerini çocuğunuzun anaokulu çantasına ekleyebilirsiniz. Bunun gibi çok çeşitli kreş kıyafetleri anaokulu kız çocuk çantalarının vazgeçilmezleridir.

Çocuğunuzun Günlük Beslenmesine Uygun Bir Beslenme Kabı Seçmeyi Unutmayın

Çocukların evde alıştıkları bir beslenme düzeni vardır. Örneğin sabah kahvaltısı, öğle yemeği, ara öğün ve yemeği şeklinde bir beslenme düzeni olan çocuğun ara öğününü yememesi düzenini bozabilir. Bu nedenle okulda çocuklara ana öğün yemekler veriliyor olsa bile ara öğün olarak meyve, atıştırmalık, süt gibi ürünleri çocuğunuzun çantasına koyabilirsiniz. Bunun dışında bazı okullarda çocuklar öğlen yemeklerini yanlarında götürürler.

Eğer okul düzeniniz bu şekildeyse çocuğunuzun anaokulu çantasına mutlaka bir öğün yemek koymanız gerekir. Bunun için bir adet beslenme kabı edinerek o gün çocuğunuzun ihtiyacı olacak olan besinleri içine koyabilirsiniz. Çocuğunuzun gittiği okulun beslenme programına uygun olarak çocuğun yanında götürmesi gereken besinlere karar verebilirsiniz. Yani beslenme kabı da anaokulu çantalarının olmazsa olmaz bir parçasıdır.

Anaokulu Çantasına Konulacak Ürünler Nasıl Olmalı?

Anaokulu çocuğunun gün boyunca pek çok eşyaya ihtiyacı olabilir. Yedek kıyafet, beslenme, oyuncak ve etkinlik malzemeleri gibi. Her okulun sistemi farklıdır. Bazı okullarda her çocuğun bir dolabı bulunur ve her gün kullanacağı etkinlik malzemeleri gibi ürünler orada muhafaza edilebilir. Ancak bu imkanın olmadığı okullarda çocukların tüm ihtiyaçlarını çantalarında taşımaları gerekir.

Çocuğunuzun ihtiyaçlarını koyarak hazırladığınız anaokulu çantası okulun kurallarına ve çocukların yaş grubuna uygun olmalıdır. Örneğin, çocuğun kendisine ve arkadaşlarına istemeden de olsa zarar verebileceği bir nesnenin okul çantasında bulunmaması gerekir. Bu nedenle anaokulu çantası hazırlarken çok dikkatli olmak gerekir. Kullanılacak olan materyaller dışında çocuğunuzun giyeceği ürünler de sağlığa uygun olarak tercih edilmelidir.

Gün boyu hareket halinde olan çocuğunuzu çok terletmeyecek ve nefes alan kıyafetleri tercih etmek daha sağlıklı olabilir. Kısacası anaokulu çantasına koyacağınız ürünleri pamuk gibi çocuk sağlığını koruyacak olan kumaş yapısında üretilen ürünlerden seçmek gerekir.

Siz de çocuğunuzun anaokulu çantasını hazırlarken çocuk sağlığını düşünen bir marka olan Le Mabelle ürünlerini gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. La Mabelle ürünleri arasında hem kız hem de erkek çocuklara uygun birbirinden şık tasarımlar yer alır. Bu sayede çocuğunuz için hem şık hem de ihtiyaçlarına uygun seçimlerde bulunabilirsiniz.

Etiketler: Anaokulu Çantası
Ekim 31, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR