Çocuk Kıyafetleri Nasıl Olmalı ve Nasıl Seçilmelidir?

Çocuk Kıyafetleri Nasıl Olmalı ve Nasıl Seçilmelidir?

Çocuk Kıyafetleri Nasıl Olmalı ve Nasıl Seçilmelidir?

Çocuk kıyafetleri satın almak çoğu ebeveyn için oldukça keyifli bir aktivitedir. Hamilelik haberi ile başlayan kıyafet alışverişi çocuklar büyüdükçe artarak devam eder ve çok daha eğlenceli bir hale gelir. Ne var ki çocuk kıyafeti seçmek incelikli bir iştir. Sadece modaya uygun ya da şık tasarımları takip etmek, ideal ürünleri bulmanız konusunda yeterli olmayabilir. O halde çocuğunuz için kıyafet seçerken hangi kriterlere dikkat etmelisiniz? Hangi kumaşı seçmelisiniz?

Çocuk Kıyafeti Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çocuğunuz için seçtiğiniz kıyafetin sağlık, konfor, kalite, pratiklik ve son olarak da şık görünüm gibi birçok kriteri aynı anda karşılaması gerekir. Bu kriterleri daha detaylı bir şekilde şöyle sıralamak mümkündür:

  • Kıyafetler bebeğinizin ve çocuğunuzun narin cildine ilk temas eden ürünlerdir. Bu nedenle doğal ve sağlıklı kumaşlardan üretilmiş olması gerekir. Pamuk, organik pamuk, keten, müslin, bambu kumaşlar üzerinden seçiminizi yapabilirsiniz.
  • Çocuğunuzun kendi kendine giyebileceği tasarımları tercih etmeniz pratiklik sunar. Ayrıca çocuğunuzun kendi kıyafetlerini giymesi özgüveninin gelişmesine de yardımcı olur.
  • Yumuşak dokulu ürünleri tercih etmelisiniz.
  • Fazla aksesuarlı ürünler yerine sade ama şık modellere yönelebilirsiniz. Fazla aksesuar ve süslemelerin kullanıldığı tasarımlar, giyim esnasında çeşitli zorluklar (cilde temas ederek tahriş etmesi gibi) yaşanmasına neden olabilir. Ayrıca yutma ve boğulma gibi istenmeyen durumlara da sebebiyet verebilir.
  • Mevsim gereklerine uygun kalınlıkta ve türde kumaş seçimi yapmanız önemlidir.
  • Kimyasal içeriklerin bulunduğu ürünler ve sentetik kumaşlar çocuğunuzun hassas cildinde tahriş ve alerjiye neden olabilir.
  • Nefes alan ve terletmeyen kumaş türlerini tercih edebilirsiniz.
  • Çocuk kıyafet ölçülerine ve beden seçimine dikkat ederek kıyafet tercihi yapmanız oldukça önemlidir. Olması gerekenden daha dar ya da geniş ürünler hareket özgürlüğü konusunda sorun yaratabilir.
  • Seçtiğiniz kıyafetlerin dikiş bölümlerinin sert ve kalın olması çocuğunuzun cildini tahriş edebilir.
  • Çıtçıt ve fermuar kapamalı ürünler giyimde pratiklik sunar. Bununla birlikte çıtçıt ve fermuar kısımlarının sık kullanıma, yıkanmaya ve aşınmaya karşı dayanıklı olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Hijyen sorunu çıkarmayan, kolayca temizlenebilen kumaşa sahip ürünleri tercih etmeniz kolaylık sağlar.

Çocuk Kıyafet Modelleri ve Özellikleri Nelerdir?

Çocuk kıyafetleri birbirinden farklı, canlı ve sevimli tasarımları ile dikkat çeker. Yaz ve kış mevsimine uygun alt-üst takımlar, klasik ve çocuk spor kıyafetleri, anne çocuk kıyafetleri ya da yılbaşı, doğum günü, bayram gibi özel gün tasarımları çocuk kıyafet dolabını süsler. İkili takım şeklinde dizayn edilen ürünler yaz kış kombin kolaylığı ile dikkat çeker. Erkek çocuk kıyafetlerinde kışın pantolon ve uzun kollu üst ile kombinlenen ikili takımlar; yazın ise şort, salopet, kapri, tişört gibi parçalar ile tamamlanan setler oldukça kullanışlıdır. Askılı, papyonlu, kapüşon detaylar erkek çocuk kıyafetlerine hareketlilik katar. Kış çocuk kışlık kıyafetlerde kadife ve polar kumaşın kullanıldığı pantolon ve tulumlar sıcacık dokuları ve şık duruşları ile dikkat çeker. Kapüşonlu üstler ve eşofmanlar günlük giyimde rahatlığı tercih eden çocuklar için idealdir.

Kız çocuk takım kıyafetler de yaz kış tercih edilen ürünlerdendir. Şort, etek, kapri, tayt ile tamamlanan kız çocuk yazlık kıyafetlerde kışın pantolon, tayt ve elbiseler dikkat çeker. Kış mevsiminin soğuk atmosferine uygun kalın dokulu kumaştan tasarlanan kız çocuk elbise, şort ve etekler kalın çoraplarla kombinlenerek kullanılır.

Özel gün kombinleri de çocuk kıyafetlerinin olmazsa olmazları arasında yer alır. Papyon, askı, şapka gibi parçalar ile detaylandırılan takımlar erkek çocukların özel günlerine şıklık katar. Kız çocuklar için ise tütülü, fistolu, fırfırlı, kabarık parti elbisesi modelleri, çocukları özel günlerin yıldızı haline getirir. Takımlar; bandana, taç, toka, fiyonk gibi aksesuarlar ile tamamlanır.

Pijamalar ile erkek ve kız bebek dış giyim ve ayrıca kız bebek elbise ürünleri de çocuk kıyafet modelleri içerisinde yer alır. Konforlu ve esnek ürünlerin tercih edildiği uyku saatlerinde ikili takımdan oluşan pijamalar ile tulumlar idealdir. Dış giyim ürünleri olarak ise ceketler, montlar, hırkalar, sweatshirtler ve yağmurluklar öne çıkar.

Çocuk Kıyafetlerinde Hangi Kumaş Daha İyidir?

Çocuk kıyafetlerinde en ideal kumaş türü pamuktur. Pamuk kumaştan yapılan kıyafetler, nefes alan yapısı sayesinde terlemeyi önler. Ayrıca yumuşak dokusu ile bebeğinizin narin cildine özenli bir şekilde temas eder. Hem yaz hem de kış mevsiminde %100 pamuklu ve organik pamuk ürünleri tercih edebilirsiniz. Yaz mevsimi için müslin, keten ve bambu kumaşlar da oldukça idealdir. Serin tutan dokuları ile çocuğunuzu sıcaktan korumanızı sağlar. Kış mevsiminde pamuk ile beraber kadife kumaşın sıcak tutan dokusundan faydalanabilirsiniz.

Çocuk Kıyafetlerinde Renk Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Çocuk kıyafetlerinde rengarenk tasarımlar öne çıkar. Tüm renklere yer verilen tasarımlarda farklı dokular ve baskılar ile ürünlere hareketlilik kazandırılır. Çocuk kıyafet markaları çocukların beğenilerine uygun şekilde belirli renklere ağırlık verir. Kız çocuk kıyafetlerinde ağırlıklı olarak pembe ve pembenin tonları kullanılır. Bunun dışında ekru, kırmızı, mor, yeşil, sarı gibi alternatif renklere de yer verilir. Erkek çocuk kıyafetlerinde ise tüm modellerde mavi renk öne çıkar. Mavinin yanı sıra lacivert, ekru, yeşil, sarı, kırmızı, siyah, gri gibi renkler de kullanılır. Yine de kız ve erkek çocuklar için renk seçiminde keskin ayrımlara gitmemek önemlidir.

Çocuk kıyafetlerinde mevsim özelliklerine dikkat ederek renk seçimi yapabilirsiniz. Yaz mevsiminde güneş ışınlarını yansıtan ekru, sarı gibi açık tonları tercih ederken güneş ışınlarını çeken siyah, lacivert gibi koyu tonlardan uzak durabilirsiniz. Yazın enerjik atmosferini yansıtan canlı renklere, sonbahar ve kış mevsiminde ise pastel tonlara yönelebilirsiniz.

Çocuğunuz için en sağlıklı, doğal ve şık tasarımlar Le Mabelle’de! Günlük kombinlerden özel gün tasarımlarına kadar aradığınız tüm ürünleri Le Mabelle’in zengin koleksiyonunda bulabilirsiniz.


 
Etiketler: Çocuk Kıyafetleri Fikirleri
Ekim 31, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR