Evde Bebeğimin 1 Yaş Doğum Gününü Nasıl Kutlayabilirim?

Evde Bebeğimin 1 Yaş Doğum Gününü Nasıl Kutlayabilirim?

 

 

Her yaşın tadı ayrı güzel olsa da her şeyin ilki çok daha özel ve değerlidir. Bu nedenle bebeğinizin ilk yaşını ailenizle beraber kutlamak, bu heyecanı ilk kez yaşarken tüm sevdiklerinizle beraber olmak istemeniz çok doğal.

Her ne kadar bebeğiniz bu ilk büyük kutlamasını hatırlamayacak olsa da siz ona güzel bir anı bırakmak için konsept bir doğum günü partisi organize etmek isteyebilirsiniz. Minik yavrunuzun, hayatınıza girişinin yıldönümünü kutlamak için yapacağınız partiyi planlarken “Evde 1 yaş doğum günü konsepti nasıl olmalı?” diye düşünüyorsanız, bu fikirler size yardımcı olabilir.

 

Hatıralarda İz Bırakacak 1 Yaş Doğum Günü Konsept Fikirleri

Bebeğiniz kız ya da erkek olsun, onu bu özel günde mutlu etmek için yararlanabileceğiniz birçok farklı 1 yaş doğum günü konsepti var. Evde düzenleyeceğiniz bu konsept parti için bir organizasyon şirketiyle çalışabilir ya da tamamen kendi imkanlarınız ve zevkinizle bebeğinize özel muhteşem bir kutlama hazırlayabilirsiniz.

Seçtiğiniz 1 yaş doğum günü konsepti sade süslerden meydana gelebileceği gibi rengarenk balonlardan, eğlenceli doğum günü taçlarından, şık kıyafetlerden de oluşabilir. Ayrıca konseptinizi yaratırken deniz kızı, masal kahramanları, hayvanlar alemi, deniz korsanları, çizgi filmler gibi temaları kullanabilirsiniz. Bebeğinizin bayılacağı parti elbisesini ise Le Mabelle’de kolaylıkla bulabilirsiniz.

 

1 Yaş Doğum Günü Ev Süslemeleri Nasıl Olmalı?

Konseptinizi bulduktan sonra geriye evinizi süslemeniz kalır. Le Mabelle’de yer alan birbirinden renkli ve neşeli parti malzemeleri ile evinizi dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

İşte partinizi planlarken faydalanabileceğiniz 1 yaş doğum günü parti süsleri ve dekorasyon fikirleri:

  • Renklerin coşkusundan yararlanın:

 Canlı, parlak ve göz alıcı renkler bir çocukla en çok özdeşleşen şeylerden. Siz de 1 yaş doğum günü tacı 1 yaş doğum günü süsleri seçerken, seçimlerinizin renkli ve neşeli olmasına özen gösterin. Pembe, mavi, sarı ve mor süslemelerle rengarenk şekilde dekore edeceğiniz bir parti hem bebeğinizin hem de konuklarınızın enerjisini yükseltir.

  • Doğum günü bannerları kullanın 

“Doğum günün kutlu olsun” temalı bannerlar olmadan bir doğum günü partisi düşünülemez. Duvarınıza ya da perdenize asacağınız bu bannerler sayesinde partiniz gerçek bir kutlamaya dönüşür.

  • Yaşa özel rakamlı balonları unutmayın

Balonlar her çocuğu neşelendirir. Odanızı, günün anlam ve önemine uygun şekilde bebeğinizin 1. yaşına özel olarak temin ettiğiniz rakamlı balonlar ile süsleyin.

  • Bebeğinize özel 1 yaş doğum günü pastası tasarlayın 

Lezzetlerinin yanı sıra tasarımlarıyla da özel kutlamalarda ayrı bir yeri olan pastalar, doğum günlerinin de olmazsa olmazıdır. 1 yaş doğum günü masasına renk katacak ve eşsiz tadıyla hayranlık uyandıracak pastayı seçmek ise tamamen size kalmış. 1 yaş doğum günü pastası seçerken klasik modelleri tercih edebilir, 2 katlı pasta yaptırabilir, bebeğiniz fotoğrafını pasta üzerine bastırabilir ya da motifli pastalardan birini partiniz için seçebilirsiniz. Pastanızı biraz daha süslemek için ise Le Mabelle’de bulabileceğiniz renkli pasta süsü seçeneklerinden yararlanın.

  • Saç aksesuarları ile bebeğinizi taçlandırın: 

1 yaş doğum günü taçları, özellikle kız çocuklarını çok mutlu eden doğum günü süslemelerinden biridir. Bu özel günde bebeğinizin kendisini prenses gibi hissetmesi için mutlaka doğum günlerine özel olarak tasarlanan parti saç aksesuarları edinin.

 

Erkek Bebek 1 Yaş Doğum Günü Konsepti Nasıl Olur?

1 yaş doğum günü konsepti erkek bebekler için daha kısıtlı temalara sahip olsa da bebeğinizi neyin mutlu edeceğini en iyi siz bilirsiniz. Konseptinizi çocuğunuzun en sevdiği renkten, sürekli izlediği çizgi filmden, hayran olduğu hayvandan ilham alarak oluşturabilirsiniz. 

1 yaş doğum günü konsepti bahçede hazırlanacaksa temanızı denizci, astronot, çiftçi gibi mesleklerden yola çıkarak belirleyebilirsiniz.

Erkek bebeğiniz için seçeceğiniz konsept, kullanacağınız 1 yaş doğum günü süsleri tamamen sizin hayal gücünüze ve bebeğinizin seveceği şeylere kalmış.

Kız Bebek 1 Yaş Doğum Günü Konsepti Nasıl Olur? 

Kız bebeklerde de aynı erkek bebekler gibi renklerden, hayvanlardan, mesleklerden, çizgi film ve masallardan yola çıkan konseptler oluşturabilirsiniz. 

Özellikle prenses temalı doğum günleri, kız çocuklarının en beğendiği parti konseptlerindendir. Bu nedenle minik bebeğinizi renkli tütü elbiseler giydirerek süsleyebilir, saçlarına prenses tacı şeklinde tasarlanan tokalar takabilirsiniz.

Bebeğinizi adeta bir prensese çevirecek parti elbiseleri ve saç aksesuarlarını Le Mabelle’de bulabilirsiniz.

 

 

1 Yaş Bebek Doğum Günü Hediyeleri Nasıl Seçilir?

 

Yaş grubu ne olursa olsun birine hediye almak oldukça zorlayıcı olabilir. Hediyenizi sevecek mi, beğenecek mi, kullanışlı bulacak mı gibi endişeler yaşayabilirsiniz.

Bebeklere hediye seçmek ise büyüklere hediye seçmekten çok daha kolaydır çünkü bebekler genellikle her şey ile kolayca mutlu olurlar. Yine de armağanınızın daha özel olmasını, seneler sonra bile sizi anımsatmasını istiyorsanız biraz daha özen göstermeniz gerekebilir.

1 yaşındaki bebeklere alınabilecek en işlevsel hediye kıyafettir. Bu hediye doğum günü sahibini mutlu edeceği kadar anne ve babayı da sevindirir. Hediyenizi biraz daha özel kılmak isterseniz yeni yaşını karşılayacak miniğin 1 yaş doğum günü elbisesini siz alıp hediye edebilirsiniz.

Diğer popüler hediye seçenekleri ise oyuncak, gece lambası, fotoğraf albümü ve masal kitaplarıdır.

Bebek doğum günü partileri, bebeğinizin yeryüzünde geçirdiği zamanı kutlamanın yanı sıra sevdiklerinizle vakit geçirmek ve bu zorlu süreçte size destek olan dostlarınıza teşekkür etmek amacıyla da düzenlenir. Bu nedenle ev sahibi olarak siz de partinize gelen konuklara bir şeyler hediye etmek isteyebilirsiniz.

Misafirlerine dağıtmak amacıyla bebeğinize özel magnetler bastırabilir, anahtarlıklar yaptırabilir ya da sabun ve koku keseleri hazırlayabilirsiniz.

Her adımında bebeğinizin yanında olan Le Mabelle, yavrunuzun doğum gününü de kutlamak için sizinle. Le Mabelle’de bulacağınız parti süslemeleri ve kıyafetleri ile bebeğinize unutulmaz bir doğum günü yaşatabilirsiniz.

 

 

Etiketler: Doğum Günü Fikirleri
Eylül 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR