Soğuk Havalar için Kışlık Çocuk Kıyafet Seçimi

Soğuk Havalar için Kışlık Çocuk Kıyafet Seçimi

Soğuk Havalar için Kışlık Çocuk Kıyafet Seçimi

Havalar soğumaya başladığında miniklerin kıyafet seçimini doğru yapmak her ebeveynin en büyük kaygısıdır. Soğuk havalarda giyilmesi için kışlık çocuk kıyafet tercihi yaparken yaşanılan iklim özellikleri, çocuğun yaşı ve en önemlisi karakter özellikleri göz önünde bulundurulmalıdır. Kıyafette kullanılan kumaşın yapısı, üzerinde bulunan aksesuarlar, kolay giyebilir olması gibi unsurlar her mevsim olduğu gibi kış mevsimi için de önemlidir.

Kışlık Çocuk Kıyafeti Seçimi Neden Önemlidir?

Kış aylarında çocuğunuzu soğuktan korumak doğal olarak en önemli önceliğinizdir. Özellikle küçük yaş gruplarındaki çocuklar üşüdüklerini ifade edemediklerinden onların olası soğuk algınlıklarından korunması için doğru kıyafetler seçmek çok önemlidir.

Aynı şekilde çocuk ve bebekleri soğuktan korumak adına hareket özgürlerinin elinden alınmamasına da dikkat etmek gerekir. Keza kalın çocuk montu onları soğuktan koruyabilir ancak onların fiziksel aktivitelerini de engellemeyecek şekilde tasarlanmış olmalıdır.

Kış aylarında oyun oynarken, koşarken, dolaşırken zorlanmayacağı kadar esnek ama soğuktan etkilenmeyeceği kadar kalın bir pantolon tercih edilmelidir. Kız, erkek çocuk dış giyim tercihi yaparken sadece kendi zevklerinizi değil, çocuğunuzun da zevklerini sürece dahil etmelisiniz.

Çünkü kıyafetler aynı zamanda çocuğunuz için bir sosyal araçtır. Onun kişiliği, zevkleri ve beğenilerinin oluştuğu bu dönemde seçilen kıyafetlerin bu açıdan da önemi büyüktür.

Kışlık kıyafet seçimi hem iç hem dış mekanda çocukların konforunu sağlayabilmek açısından önemlidir. Bu anlamda çocuklarınız için kışlık giysi tercih ederken onların aktivitelerini, iç ve dış mekanda harcadıkları zamanı göz önünde bulundurmalısınız.

Her çocuğun dolabında bulunması gereken kalın pantolonlar, çoraplar ve kazakların yanı sıra daha sıcak kış günlerinde kullanabilmek için mevsimlik mont modellerini de değerlendirebilirsiniz. Kız çocuk pantolon alternatiflerinin yanına kışlık etek ve elbiseleri ekleyerek çocuğunuzun dolabını çeşitlendirebilirsiniz.

Erkek çocuk pantolon çeşitleri için ise jean, kadife ve yünlü modelleri özellikle dış mekanda hem rahat hem de şık tercihler yapmak için dolabına ekleyebilirsiniz. Bu parçaların yanında renkli, eğlenceli eldiven, bere setlerini kullanarak boyun, ağız ve el kısmından üşümelerini engelleyebilirsiniz.

Kışlık Çocuk Mont Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kış mevsiminde çocuklar için en çok öne çıkan kıyafetler hiç şüphesiz montlardır. Mont seçimi yaparken yaşadığınız bölgenin iklimini, çocuğunuzun dışarıda geçirdiği süreyi, aktivitelerini ve en önemlisi onun kişisel tercihlerini göz önünde bulundurmalısınız. Yaşanılan bölgeye göre mont seçimi yaparken kış mevsiminde görülen düşük sıcaklıklar kadar yağış koşullarına da dikkat etmelisiniz.

Genellikle yağmur yağışının görüldüğü ancak çok düşük sıcaklıkların yaşanmadığı bölgelerde su geçirmez bir ince çocuk mont yeterli olabilecekken daha soğuk iklimli bölgelerde kalın ürünler tercih edilebilir. Bunun yanında seçilen montun çocukların hareketlerini kısıtlamaması, dışarıdan gelen havayı engellerken içerden dışarıya hava akışı sağlayacak şekilde üretilmiş olması da önemlidir.

Böylece hem çocuklar rahat hareket hem de hareket esnasında terlemelerinin önüne geçilir. Mont üzerinde bulunan aksesuarlar ise daha küçük yaş grupları için oldukça önemlidir. Bebek montu seçerken üzerinde kopabilecek ufak parçaların bulunmamasına dikkat etmelisiniz.

Kız çocuk dış giyim alternatifleri arasında birçok farklı mont tipi bulunur. Bunlar arasında şişme, kaşe, su geçirmez, rüzgarlıklı ya da mevsime göre astar kısmı çıkarılabilen tasarımlar en popülerleridir. Kız çocuk kışlık mont kaban seçiminde çocuğunuzun diğer kıyafetlerini de göz önünde bulundurmalısınız.

Mont ile beraber giyeceği, kazak, hırka, gömlek ve benzeri kıyafetlerin kalınlığı, doğru bedeni seçebilmek ve onun hareket özgürlüğünü koruyabilmek için önemlidir. Aynı şekilde erkek çocuk kışlık mont tercihinde de çocukların diğer kıyafetlerini hesaba katmak gereklidir. Çünkü birçok uzmanın da katıldığı Amerikan Pediatri Derneği’nin önerisine göre çocuklar kış aylarında çok katmanlı giydirilmelidir.

Çocuğun aktivite oranına göre katmanlardan bir ya da ikisi kolayca çıkarılabilmelidir. Bu bağlamda montun kolay giyip çıkarılabilir özellik taşıması hem sizin hem de çocuğunuz için büyük bir avantaj olacaktır. Montun kolay giyilebilir olması, çocukların kendi kendine giyinip soyunma, özerklik kazanma anlamında da dikkat edilmesi gereken özellikler arasındadır.

Kış için Çocuk Sweatshirt Seçiminin Püf Noktaları

Sweatshirtler renkli tasarımları ile kış aylarının en çok tercih edilen parçalarındandır. Renkli ve eğlenceli tasarımlarının yanı sıra çocukları soğuktan korurken de oldukça işlevsellerdir. Hem sonbahar aylarında tek başına dış giyim unsuru olarak hem de düşük sıcaklıklarda montların içinde kullanılabilen sweatler, kapüşonlu ya da yakalı alternatifleriyle çocukların en çok sevdiği kıyafetler arasında yer alır.

Çocuklar için sweatshirt seçerken öncelikli olarak kumaş yapısına dikkat etmelisiniz.  Pamuklu kumaşlar her mevsim olduğu gibi kış mevsiminde de öne çıkar. Derinin nefes almasını sağlarken bir yandan da düşük sıcaklığa karşı koruma sağlayan kalın pamuklu kumaşlar, hem iç hem de dış mekanda rahatça kullanılabilir.

Seçim yaparken giysinin tasarımsal özelliklerini de göz önünde bulundurmalısınız. Erkek ve kız çocuk kapüşonlu sweatshirt tasarımları şirin görünümlerinin yanında soğuk günlerde kafa ve boyun bölgesinin korunmasında oldukça kullanışlıdır.

Fermuarlı sweatshirt çocuk giyiminin klasikleri arasında bulunur. Çocuğunuza kışlık alışveriş yaparken fermuarı sayesinde hızla ve çocuğu rahatsız etmeden kolayca giyilip çıkartılabilecek sweathirtleri değerlendirebilirsiniz.

Kız, erkek çocuk sweartshirt tasarımları arasında belirgin farklar olmasa da koleksiyonlar arasında tüm çocukları mutlu edebilecek renk, desen ve modellere ulaşabilirsiniz. Eğer siz de çocuklarınız için kışlık kıyafet arayışı içindeyseniz birbirinden renkli, rahat ve şık alternatifler için Le Mabelle sonbahar kış koleksiyonunu inceleyebilir, beğendiğiniz ürünleri sepete ekleyerek kolayca siparişinizi oluşturabilirsiniz.

 


 
Etiketler: Kışlık Çocuk Kıyafetleri
Ekim 31, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR