Yaz ve Kış Aylarında Bebekler Nasıl Giydirilmeli?

Yaz ve Kış Aylarında Bebekler Nasıl Giydirilmeli?

 

 

Bir bebeğin doğumuyla birlikte herkes için yepyeni bir keşif süreci başlar. Bebeğiniz dış dünyayı tanımaya çalışırken siz de onunla beraber yeni şeyler öğrenirsiniz. Onu en sağlıklı ve mutlu şekilde büyütebilmeniz için yemeğinden bakımına, hijyeninden giyimine kadar her şeyiyle titizlikle ilgilenmeniz gerekir. Bebeği için en iyisini bulmak isteyen aileler, “Bebekler nasıl yıkanır?”, “Bebek nasıl giydirilir?” gibi birçok soruya yanıt arar.

Hayatlarında yeni bir sayfa açılan taze anne ve babalar, yavrularının sağlığını korumak amacıyla doğru bebek giyim ürünlerini seçmek için de derin araştırmalar yapmaya başlar. Çocuklarının çok üşüyüp ya da terleyip hasta olmaması için en uygun bebek kıyafetlerini bulma arayışına girerler. 

Bebekler için kıyafet seçerken kaliteli kumaştan üretilmesi ve nefes alarak cilt üzerinde herhangi bir hassasiyet yaratmaması oldukça büyük önem taşır. Bir diğer önemli konu ise giydirilen bebek kıyafetinin mevsime uygun olmasıdır.

Siz de “yaz aylarında bebekler gece nasıl giydirilmeli?”, “bebekler evde nasıl giyinmeli?” gibi sorularınızın yanıtları için detaylara göz atabilirsiniz.

 

Kış Mevsiminde Bebekleri Nasıl Giydirmeli?

Anne ve babalar bebek alışverişi yaparken hem yazlık hem de kışlık bebek kıyafetleri arasından seçim yapar. Kız çocuk giyim ürünleri arasında bebek montları, bebek polarları, uzun kollu zıbınlar, kalın tulumlar, yelek ve hırkalar yer alır. 

Özellikle kış aylarında ve sert havalarda anne babaların yaşadığı bebeklerinin üşüyeceği endişesi daha da artar. Bu nedenle çocuklarını çok kalın giysilerle soğuktan korumaya çalışır. 

Bebeklerin hassas vücutları, yetişkinlere göre çok daha kolay bir şekilde ısı kaybedebileceği için yaşadığınız endişelerde haklısınız. “Soğuk havalarda bebeğimi nasıl giydirmeliyim?”, “Kış aylarında bebekler evde nasıl giyinmeli?” gibi soruların yanıtını arıyorsanız kış mevsiminde bebeğinizi giydirirken şu noktalara dikkat etmelisiniz:

  • Bebeğinizi çok kalın kıyafetlerle sarmak yerine kat kat giydirin. Kalın ve ağır kıyafetler bebeğinizi rahatsız etmenin yanı sıra fazla terlemesine neden olarak hasta olmasına yol açar.
  • Tek bir kalın kıyafet yerine kat kat giydirmeye özen gösterin. Bebeğinize ince birkaç kat kıyafet giydirerek vücut ısısını dengelemeniz daha kolay olur.
  • İçeriğinde yün olan kıyafetler, bebeğinizin narin cildinde hassasiyet yaratarak alerji oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle doğal malzemelerden yapılmış, pamuklu ürünleri ve hava alan kıyafetleri tercih edin.
  • Kışın bebeği dışarı çıkarken mutlaka soğuktan koruyucu erkek bebek tulum ve montlarla korunmalıdır.
  • Kış aylarında dışarı çıkıldığında bebek arabasında soğuğu ve rüzgarı önleyen koruyucular kullanılmalıdır. Bebeklerin üzerine ise ayrıca bir battaniye örtülmeli.
  • Soğuktan korunma konusunda aksesuarlar da en az bebek kıyafetleri kadar önemli. Bu nedenle bebeğinizin vücut ısısını korumak için kulakları örten bir şapka, eldiven, kışlık kalın çoraplar kullanmalısınız.
  • Ayakkabı olarak ise soğuğu ve yağmuru geçirmeyen botlar tercih edin.

 

 

Yazın Bebekler Nasıl Giydirilmeli?

Tıpkı kış aylarında olduğu gibi yaz aylarında da bebekleri doğru giydirmek gerekir. Bebeklerde kışın üşüme yazın ise terleme kaynaklı hastalıklar görülebilir. Kız bebek giyim ürünleri ile kış sezonunu sağlıklı bir şekilde geçirebilirsiniz.

Özellikle yeni doğan yaz bebeklerini sıcaktan, güneşten ve onun zararlı etkilerinden korumak oldukça büyük önem taşır. İlk bir ay bebeklerde dünya ile tanışma ve adaptasyon dönemidir. Kız bebek elbise, kız bebek tulum ve kız bebek ikili takım çeşitlerinden ne giydirilmeli konularına içeriğimizden erişebilirisiniz. Bu nedenle yazın doğan bebek için bazı konulara ekstra dikkat etmek gerekir. Peki 1 aylık bebek nasıl giydirilmeli?

İlk 1 ay, bebeğinizin anne karnı ile dış dünya arasındaki ısı farkını dengelemeye çalışmasıyla geçer. Isıya oldukça duyarlı oldukları bu sürede elleri, burunları ve özellikle kafaları çok üşür. Vücut ısısının büyük bir kısmı baştan kaybedilir. Bu nedenle yaz aylarında da, tıpkı kış mevsiminde olduğu gibi bebeğinize şapka takmanız gerekir.

Yaz dönemi için 0-3 ay bebek kıyafetleri seçerken dikkat etmeniz gereken diğer noktalar ise şunlardır:

  • Yazın giydirmeniz gereken yenidoğan bebek kıyafetleri arasında uzun kollu ve uzun paçalı zıbınlar ve pamuklu kumaştan üretilmiş giysiler yer alır.
  • Yaklaşık 1 ay sürecek adaptasyon sürecinde bebeğinizi bir kat fazla giydirmeniz; başına şapka, ellerine eldiven takmanız, ayaklarına pamuklu ve sıkmayan çoraplar önerilir
  • Vücudun hava almasını sağlayan ve bebeğinizin cildini rahatsız etmeyen pamuklu giysiler tercih edilmelidir.
  • Tek kat penye giysiler, yaz günleri için yeterlidir. Akşamları havanın serinlemesi durumunda uzun kollu ve uzun paçalı tulumlar giydirilebilir.
  • Seçilen kıyafetlerin açık renk ve boyasız olması, alerji riski yaratmayan materyallerden üretilmesi oldukça önem taşır.

 

 

Oda Sıcaklığına Göre Bebekler Nasıl Giydirilmeli?

“Yazın ve kışın nasıl giyinmeliyiz?” sorularından sonra bir diğer merak edilen konu ise oda sıcaklığında nasıl giyinilmesi gerektiğidir.

Bebekler için ideal oda sıcaklığı kış ayları için 20 ile 22 derece arası, yaz ayları içinse 22 veya 24 derece arasıdır. Geceleri ise yaklaşık 1 derece daha düşürülmesi gereken oda ısısı, ideal uyku ısısıdır.

Oda sıcaklığında bebekler için cildin hava almasını önlemeyen, hareket imkanı sağlayan rahat kıyafetler giydirilmelidir. Üşüyecek endişesiyle çok kalın giysiler giydirmeye, yünlü ve polarlı bebek kıyafetleri kullanmaya gerek yoktur. Pamuklu ve ince iki kat giysi yeterlidir.

Yeni doğan bebek kıyafetleri arasından zıbın ve tulumlar, daha büyük bebekler için ise bebeklere özel üretilen  tercih edilebilir.

Bebekler Uyurken Nasıl Giydirilmeli?

 

Uyku sırada çok daha korunmasız olan bebeğiniz için acaba üşüyor mu, acaba terliyor mu gibi endişeler yaşamanız oldukça normal. Anne babaların bebeklerini uyurken nasıl giydirecekleri konusunda telaş yaşamaları oldukça sık görülen bir durum. Bebeğin üşüdüğü konusunda tedirginlik yaşayan aileler ise çareyi bebeği kat kat giydirmekte, üzerine sürekli battaniye örtmekte bulur. Oysa yeni doğan bebek kıyafetlerinin, ortam ısısına göre bir kat artırabilir ve bir kat azaltılabilir olması gerekir. 

Bebekler, 1 aylık olana kadar dış dünyanın ısısına alışmaya devam eder. Bu nedenle ellerinin, burunlarının ve başlarının soğuk olmaları normal bir durumdur. Bu soğukluğu hisseden anne ve babalar bebeklerin üşüdüğünü zanneder. Böyle bir durumda bebeği kalın kıyafetlerle kat kat giydirmek yerine şapka, eldiven ve çorap kullanmak yeterlidir.

Bebeğinizin ihtiyacına uygun hem yazlık hem de kışlık kıyafetler Le Mabelle’de sizi bekliyor. Pijamadan hırkaya, tulumdan elbiseye bebeğinizi rahat hissettirecek tüm kıyafetleri Le Mabelle’de bulabilirsiniz.

Etiketler: bebek giyim önerileri
Eylül 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR