Çocuk Kıyafetlerinde Doğru Kumaş Nasıl Seçilir

Çocuk Kıyafetlerinde Doğru Kumaş Seçimi

Çocuk ve bebeklerin kıyafetleri konusunda beden ve kumaş türü gibi üzerinde durulacak birçok unsur bulunmaktadır. Özellikle kumaş türü, bu unsurlar arasında önemli bir yer tutmaktadır. Bunun sebebi bebeklerin ve çocukların oldukça hassas ciltlere sahip ve alerjik reaksiyonlara karşı daha savunmasız olmalarıdır. Bazı giysi kumaşı türleri çocukların sağlığına tehdit oluşturabilir veya kıyafetleri içinde rahatsız olmalarına sebep olabilir.

 

Örneğin, terlemeyi arttıran sentetik kumaş giysiler çocukların ciltlerini tahriş edebilir. Nefes alabilirlik ve esneklik gibi kıstaslar göz önünde bulundurularak keten veya pamuk gibi doğal kumaşlar ile üretilmiş kıyafetler tercih edilmelidir. Ayrıca kıyafetlerin temizlik ve bakımları da çocukların ciltleriyle direkt olarak alakalı olduğundan çocuk kıyafetleri doğru yöntemlerle temizlenmelidir.

 
  • Çocuğunuz için en doğru ve sağlıklı kıyafet seçimini yapabilmeniz için birçok etken var.
  • Çocuk cildine uygun kumaş türleri ve seçimi,
  • Sentetik kumaş yerine doğal kumaşların önemi,
  • çocuk giysilerinde rahat hissettiren kumaşlar,
  • Kolay bakım önerileri ve mevsime göre kumaşlar konularını sizler için ele aldık.
 

Çocuk Cildine Uygun Kıyafet Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocuk Cildine Uygun Kıyafet Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocuklar oldukça hassas ciltlere sahip olduklarından, çocuk kıyafet kumaşları seçilirken doğru kumaşları bilmek ve seçmek oldukça önemlidir. Sentetik kumaşlara göre daha yumuşak ve cildi tahriş etme riski çok daha az olan doğal kumaş türleri araştırılmalı ve incelenmelidir.

 
  • Pamuk,
  • Keten,
  • Yün,
  • İpek

gibi doğal kumaşların çocuk kıyafetlerinde tercih edilmesi önerilirken;

 
  • Naylon,
  • Polyester,
  • Spandeks

gibi sentetik kumaş türleri ile üretilmiş giysilerin tercih edilmemesi tavsiye edilmektedir.

 

Kıyafetlerin ana malzemesi olan kumaş kadar iç yüzeylerde bulunan ve ciltle temas eden dikiş malzemeleri de önemli bir unsurdur. Bundan dolayı çocuk kıyafetlerinde doğal malzemelerden üretilen ipliklerin kullanılması gerekmektedir. Bu ve bunun gibi çocuk kıyafeti alırken ebeveynlerin dikkat etmesi gereken noktalar şu şekilde özetlenebilir:

 
  • Çocuklarınızın bir cilt sorunu olup olmadığını öğrenin.
  • Kumaş türlerini araştırın ve kıyafet seçerken mutlaka etiketleri okuyup kumaş türüne bakın.
  • Kıyafetleri kumaş türüne uygun bir programda ve çocuklarınızın cildine zarar vermeyecek parfümsüz malzemelerle yıkayın.
  • Sentetik kumaşlardan uzak durun ve doğal kumaş türlerine yönelin.
  • Çocuğunuzun cildiyle temas eden yerlerde pamuklu dikiş iplikleri kullanıldığından emin olun.
 

Sentetik Kumaş Yerine Doğal Kumaşlar Seçmenin Önemi

Doğal kumaşlara kıyasla daha uzun kullanım ömrü ve ucuzluk ile öne çıkan sentetik kumaşlar, cilt sağlığına uygunluk açısından bu avantajı kaybetmektedir. Özellikle çocukların cilt sağlığını alerjik reaksiyon, aşırı terletme ve tahriş gibi risklerle tehdit etmesinden dolayı çocuk kıyafetlerinde bu kumaşlardan kaçınmak daha da önemli hale gelmektedir.

 

Yukarıda listelenen kumaşlardan üretilen cilt sağlığına uygun çocuk kıyafetleri arıyor ve bu kumaşların nefes alabilirliği, rahat hissettirmeleri ve yumuşak dokuları sayesinde çocuklarınızın en rahat ve sağlıklı kıyafetleri giydiğinden emin olmak istiyorsanız doğal ve sağlıklı kumaşlarıyla öne çıkan Le Mabelle çocuk giyim ürünlerine; kız çocuk elbise ve kız bebek elbise online mağaza kolaylığıyla ulaşabilirsiniz.

 

Çocuk Giysilerinde Rahat Hissettiren Kumaşlar

Günlük hayatta oldukça aktif ve hareketli bir yaşam süren çocukların, içinde rahat hareket edebildikleri giysilerle daha mutlu ve rahat oldukları bilinir. Bu nedenle çocuk giyiminde rahat kumaşların önemli bir yeri vardır. Pamuk, bambu, keten, yün gibi yumuşak yapılı doğal kumaşlar rahatlık sunar ve hava geçişine izin vererek çocuklarınızın kuru kalmasına yardımcı olur. Esnek malzemeler de çocukların rahatı için çok önemlidir.

Tayt, likra ve elastan gibi esnek malzemeler, giysilere esneklik ve hareket özgürlüğü verebilir fakat bu malzemeler, özellikle spor gibi aktivitelerde tercih edilmeli, günlük hayatta çok sık kullanılmamalı ve etiketleri okunarak kıyafetlerin yalnızca bu malzemeden üretilmediklerinden emin olunmalıdır. Böylece çocuklarınız, hareketlerini engellemeyen, sağlıklı ve rahat kumaşlardan üretilen giysilerle özgürce oynayabilir ve keşfedebilir.

 

Çocuk Giysilerinde Rahat Hissettiren Kumaşlar

 

Mevsime Göre Kumaşlar

Mevsime uygun çocuk kıyafetleri seçmek çok önemlidir. Kışlık kumaşların vücut ısısını koruma özellikleri sayesinde çocuklar soğuk havalarda sıcak kalırken özgürce hareket edebilmektedir. Benzer şekilde yazlık kumaşlar ise nefes alabilirlik ve hafiflik gibi özellikleriyle çocukları sıcakta serin tutmakta, terlemelerini engelleyerek tahriş riskini azaltmakta ve konforlu hissetmelerini sağlamaktadır. Bu nedenle giyecekleri kıyafetlerin mevsime uygun olması çocukların rahatı ve sağlığı için gereklidir.

 

Yıpranmaları Önlemek İçin Bakım Önerileri

Çocuk kıyafetlerinde kullanıma uygun kumaşlar doğal kökenli malzemelerden üretildikleri için belirli bir kullanım ömrüne sahiptir. Bu noktada, kullanım ömrü uzun olduğu için sentetik kumaşlara yönelmek çocuğunuzun sağlığı için oldukça hatalı bir seçim olur. Ucuz ve dayanıklı sentetik kumaşlara yönelmektense doğal kumaşlardan üretilen kumaşlar tercih edilmeli ve kıyafetler uzun süre kullanılabilecek şekilde yıpratılmadan temizlenmelidir. Çocuklarınızın kıyafetlerini;

 
  • Yıkamadan önce ve sonra renk solmasını ve kumaşın yıpranmasını önlemek için ters çevirin.
  • Düşük sıcaklıkta yıkamak, kumaşın bozulmasını önler. Kendi giysilerinizi yıkamak için kullandığınızdan daha az deterjan kullanabilirsiniz.
  • Doğal deterjan ile yıkayın. Doğal deterjanlar hassas ciltler için daha güvenlidir ve çocuk giysilerinde kumaş aşınmasını önler.
  • Çabuk yıpranmayı önlemek için kurutma makinesinde kurutmak yerine asarak kurutun.
  • Ütülemekten olabildiğince kaçının. Çok fazla ütü yapmak kumaşlara zarar verebilir. Ütülemeyi en aza indirmek için kuruyan giysileri hemen katlayıp yerleştirmek veya askılara asmak etkili yöntemlerdir.
 

Böylece hem kıyafetlerin kullanım ömrünü uzatabilir hem de doğru temizlik yöntemlerini uygulayarak çocuğunuzun sağlığını daha da iyi koruyabilirsiniz.

Etiketler: Çocuk Ürünleri ve Alışveriş
Mart 27, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR